Durant aquesta quarta edició de DAR, les dotze creadores de la Vall d’Albaida han treballat de manera col·laborativa en quatre avantprojectes, que es van presentar durant la trobada.
Xus Francès, Carol(ina) Otero i Amparo Pinter han desenvolupat l’avantprojecte ‘Relats construïts: de la tradició a la contemporaneïtat’, que té per objectiu connectar l’art contemporani amb l’artesania tradicional de la comarca de la Vall d’Albaida, a través de la creació d´una sèrie d´obres que es mostraran en una exposició itinerant. En aquestes obres, les artistes del projecte DAR interpretaran i portaran al terreny artístic alguns dels oficis més característics de la cultura tradicional de la zona, desapareguts o en perill d’extinció imminent, creant obres inspirades en l’artesania.


La proposta ‘Arrels i ales’, de Maria Canet, Georgina Mollà i Lucía Peiró, proposa reunir les dotze creadores participants en aquesta edició del projecte DAR en una exposició de 12 fotografies, cadascuna creada per una de les artistes i amb una temàtica diferent, relacionada sempre amb els oficis i els valors tradicionals de la Vall d’Albaida. L’objectiu és visibilitzar les artistes de la comarca, generar xarxes entre la població i reivindicar el valor de la història, la cultura i els seus costums. El projecte contempla una mostra itinerant pels 34 municipis de la Vall d’Albaida, acompanyada per contingut digital sobre la creació de les obres.


Lluci Juan, Imma López i Nati Soriano firmen ‘Filem la Vall’, una proposta d’intervenció a l’espai públic que pretén connectar la tradició i la contemporaneïtat a la producció tèxtil comarcal a través d’una acció participativa oberta a la ciutadania.

Finalment, ‘Espai inclusiu de co-creació’ és l’avantprojecte desenvolupat per Lia Vidal, Paz Boïra i Celia Valls, consistent en un espai de co-creació artística per a tots els col·lectius desafavorits, amb l’objectiu de fomentar la seva integració a través de la pràctica de l’art en un espai comú per a totes i tots, i respectuós amb el medi ambient, realitzant alhora una activitat molt positiva per a la salut mental.
El projecte DAR compta amb el suport del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i el Centre del Carme Cultura Contemporània, i consta a les cartografies de bones pràctiques del Ministeri de Cultura i la Xarxa Rural Nacional.

Més informació al nostre canal de telegram https://t.me/noticieslavall

Deja una respuesta