El museu MAOVA d’Ontinyent ha obert les portes de l’exposició “Passat i present. 100 anys fent arqueologia a la Universitat”, que es podrà visitar fins al 16 d’abril que ve, i que resumeix la trajectòria arqueològica des de la creació del Laboratori d’Arqueologia de la Universitat de València l’any 1921.
L’alcalde d’Ontinyent i president de la Fundació Universitària Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez; la Vicerectora de Cultura i Esports de la Universitat de València, Ester Alba; l´edil de Cultura de l´Ajuntament d´Ontinyent, Àlex Borrell; i la Comissària de l’exposició, Tina Badal, intervenien en un acte al qual assistien representants d’ATEVAL, professionals de l’arqueologia, estudiants del Campus i membres de l’equip tècnic que ha fet l’exposició.
L’exposició està organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Esport de la UV, el departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga de la UV i el Centre Cultural La Nau, on es mostrava per primer cop abans de començar a Ontinyent la seva itinerància, gràcies al patrocini de la Fundació Universitària Campus Ontinyent i la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat, sota la coordinació de l’arqueòleg municipal Agustí Ribera.

*Idees per a regal:https://amzn.to/3Gs0cDR


Tina Badal, comissària de l’exposició amb Yolanda Carrión, explicava que la mostra s’estructura en tres seccions: una mirada ràpida al passat; la investigació, que mostra els temes que s’han abordat des de la fundació del Laboratori; i finalment la difusió daquest treball i limpacte en la docència. S’exhibeixen peces originals, algunes per primera vegada, procedents d’institucions col·laboradores, com ara ossos humans amb marques de canibalisme, peces de coure que són les evidències més antigues de la metal·lúrgia a terres valencianes, dos ídols tritriangulars o un crani trepanat.
Els membres del Laboratori han treballat en més de 250 jaciments arqueològics, bé com a directors d’excavacions o com a investigadors especialitzats. Aquesta tasca es mostra amb un mapa interactiu amb què es pot accedir, des dels dispositius mòbils dels visitants, a la informació generada a cada jaciment, inclosos els treballs en “l’abric de l’Hedra” a la serra de la Solana d’Ontinyent.*

https://comarcalcv.com/el-projecte-trevol-de-la-mancomunitat-de-la-vall-dalbaida-presenta-la-programacio-del-seu-253-aniversari/