🌳La CHJ millorarà la qualitat de l’aigua amb la reforestació de 126 hectàrees, la plantació de 47.000 exemplars i la creació d’un camí de vianants de 21 quilòmetres. Els detalls de l’actuació, el pressupost dels quals supera els 5 milions d’euros, han estat desgranats hui dimarts pel Comissari d’Aigües, Marc García, en una reunió mantinguda amb representants dels ajuntaments de Bellús, Guadasséquies, Sempere, Benisuera, Alfarrasí, Montaverner , Otos, la Pobla del Duc, Quatretonda i Benigànim .

El cinturó verd plantejat complirà una doble missió. D’una banda, la recuperació de la vegetació autòctona de ribera permetrà retenir els nitrats de la zona i evitar que arriben a les aigües de l’embassament; mentre que, de l’altra, la CHJ condicionarà un camí per als vianants perimetral que «ajudarà a posar en valor una zona verda per a l’ús lúdic i turístic».

D’altra banda, s’adequaran els accessos i l’entorn de sis zones recreatives, amb una extensió total d’11 hectàrees, per posar-les a la disposició dels municipis.

https://www.levante-emv.com/…/cinturon-verde-embalse…