«Els moriscs dels Borja a la Vall d’Albaida: terra, vassalls i senyors a la baronia de Castelló de Rugat» és el projecte de recerca guanyador del XIV Premi de Recerca La Vall d’Albaida convocat per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA).
El projecte l’ha presentat Alexandre Ordiñana i Bataller (Castelló de Rugat, 1977), doctor en Història per la Universitat de València, diplomat en Magisteri per la Universitat d’Alacant i màster universitari en Història i Identitats Hispàniques a la Mediterrània Occidental (segles XV- XIX), també per la UV. L´objectiu principal del treball és l´elaboració d´un estudi sobre l´economia i la societat morisca a partir de l´estructura de la propietat de la terra del col·lectiu a la Vall d´Albaida, focalitzat al´Ombría del Benicadell.

*Ideas para regalar: https://amzn.to/3VslIMY

L’autor disposa ara de dos anys per desenvolupar la investigació, de la qual farà un seguiment per l’IEVA, amb el suport científic de la Universitat de València.
L´Institut d´Estudis de la Vall d´Albaida, en col·laboració amb l´Ajuntament d´Ontinyent, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d´Albaida i Caixa Ontinyent, convoca cada dos anys el Premi d´Investigació de la Vall d´Albaida, amb el objectiu d’ajudar a fer estudis sobre la realitat comarcal que contribueixi a millorar el coneixement prospectiu de la Vall d’Albaida i la seva interrelació amb l’exterior. El premi consisteix amb una beca de 3.000€.

https://loclar.es/es/cultura/alexandre-ordinana-gana-el-xiv-premio-de-investigacion-de-la-vall-dalbaida-del-ieva/