“Ordenar el caos per preservar la memòria”. Així, en set simples paraules, l’artista Pep Vidal defineix la seva instal·lació Els límits del control, una creació artística que s’integra a la tercera fase de Confluències, una iniciativa de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) que apropa l’art contemporani als pobles més petits de la Comunitat Valenciana; si escau, al municipi de Sempere a la Vall d’Albaida. Rubén García i el col·lectiu Makea, exposaran a Carrícola i La Pobla de San Miguel, respectivament.

Són només tres dels 12 artistes que exposaran les seves creacions a 24 localitzacions.

Teules, pedres de grans dimensions, troncs i cilindres – rescatats de les restes de la vida que discorria a la zona abans de la creació de l’embassament de Bellús – han servit com a matèria primera per a la creació d’aquesta peça d’art contemporani – creada ex profeso – que, des d’ara, forma part de l’entorn i del paisatge de la zona, amb una premissa: recordar-ne les conseqüències i com va canviar la vida dels habitants de Sempere amb la construcció de l’embassament.

https://www.levante-emv.com/cultura/2022/11/07/arte-contemporaneo-olvidar-vida-embalse-78141896.html