L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, IEVA, s’ha unit a l’Encesa de Torres, Talaies i Talaiots de la Mediterrània pels Drets Humans, en coordinació amb la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià i l’Institut Ramon Muntaner, i dissabte que ve organitzarà un acte a Carrícola. La jornada d´aquest 13 de gener està organitzada amb la col·laboració de l´ajuntament d´aquesta localitat i del del Palomar.

La celebració de l’IEVA començarà a les 12 hores al Centre Social de les antigues escoles de Carrícola, amb la xerrada “Banca ètica i drets humans”, a càrrec de Joan Gandia i Xavier Vicedo, de FIARE. A les 13:30 tindrà lloc l’encesa de bengales al Castell de Carrícola, que es podrà contemplar al Parc de l’Esport. Després d’això, els assistents gaudiran d’un dinar a l’hostal de la localitat de la Vall d’Albaida, per al qual caldrà fer la reserva. El preu del dinar serà de 20 euros.

A la tarda, la programació es reprendrà a les 16 hores amb una visita guiada a Biodivers, el museu d’art a l’aire lliure de Carríola. A dos quarts de set de la tarda hi haurà un nou encès, l’Encesa de Llum al Castell de Carrícola, que també es podrà contemplar des del parc de l’Esport. Després, es llegirà el manifest d’aquest esdeveniment i Mireia Tortosa interpretarà en directe la cançó “Viatge a Ítaca” de Lluís Llach.

L’Encesa de Torres, Talaies i Talaiots de la Mediterrània pels Drets Humans va néixer l’any 2016 com a iniciativa d’un grup de professors i professores de l’IES Marratxí. El Consell de Mallorca, i en particular la Direcció Insular de Patrimoni, va acompanyar la iniciativa des del primer moment, i actualment és la principal entitat en la coordinació de l’esdeveniment, al qual també s’hi han sumat Amnistia Internacional i el Fons Mallorquí de Solidaritat.

-Font: https://www.levante-emv.com/costera/2024/01/03/ieva-une-encesa-mediterrania-pels-96493336.html