Fa 25 anys, l’Emissari Reial Ali Tasar va visitar per primera vegada el municipi de Llutxent. Al desembre de 1998 es va iniciar un projecte que pretenia engrandir la tradicional festa nadalenca dels Reis Mags d’Orient de la mà de l’alcaldessa Jeanette Segarra.

La primera edil va decidir humanitzar la recollida de cartes que els xiquets i xiquetes escrivien a Ses Majestats. Així, els llutxentins i llutxentines li donaven les cartes en mà a l’Emissari Reial, en lloc de depositar-les en una bústia.

Aquest any es compleix el 25 aniversari de l’arribada d’Ali Tasar, el nebot del rei Baltasar, a Llutxent. Per això, el municipi va inaugurar el passat dissabte l’exposició ’25 anys d’Emissari, 25 anys d’Ali Tasar’. Una mostra que recull contes, imatges i cartes que s’han conegut amb l’evolució de la festa des dels seus inicis. Actualment, són 20 contes els que es poden visitar a l’exposició situada al Castell Palau.

Aquesta vesprada, Ali Tasar visita Llutxent, com és tradició, i arreplegarà les cartes dels xiquets i xiquetes de la localitat, per després entregar-les als Reis Mags d’Orient. A les 18 h arribarà a la Costa, on els més menuts acudiran a rebre’l per acompanyar-lo a l’església. Allí recollirà les cartes i obsequiarà als menuts amb el conte i un caputxó de llepolies.

https://aralavall.com/llutxent-inaugura-lexposicio-25-anys-demissari-25-anys-dali-tasar/