La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana van impulsar a principis de 2023 el Projecte DAR (Dones Artistes Rurals). Es tractava d’una iniciativa que pretenia fomentar i ajudar a 12 dones artistes de la comarca. Ara, elles prenen el timó de les seues carreres professionals, i s’han unit per presentar la seua primera exposició col·lectiva.

La presentació serà aquest divendres 15 de desembre a les 20 h al Museu Fester d’Ontinyent. A més, les obres estaran disponibles per ser visitades fins el 12 de gener de 2024. Cal destacar que de les 12 dones seleccionades al Projecte de Dones Artistes Rurals, han sigut 9 les que participen en aquesta exposició col·lectiva.

A partir del Projecte DAR apareixen una sèrie de sinergies que generen la conformació d’aquest col·lectiu de dones. Tot i que encara no són un col·lectiu de forma legal, tenen intenció de fer-ho en un futur. Per això, per començar a fer camí, cadascuna exposa la seua obra.

D’altra banda, el tema de l’exposició són elles mateixes, a més de la dona, la cultura, la identitat, la terra o l’espai. Una mostra al Museu Fester que és molt important per visibilitzar la dona, la qual fa 34 anys ix a les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent. El Projecte de Dones Artistes Rurals pren forma.

-Font: https://aralavall.com/les-dones-artistes-rurals-de-la-vall-dalbaida-presenten-una-exposicio-collectiva/