El mes d’octubre passat, el govern d’Albaida que van formar Compromís (4 regidors) i PSOE (3 regidors) es va trencar quan el PSOE va decidir donar per finalitzat el pacte amb què les dues formacions van començar la legislatura, amb encreuament de declaracions i desconfiança entre tots dos partits.
Des d’aquell moment, la moció de censura va ser cada cop més present. Després d’unes setmanes de negociacions i de moltes converses, la moció de censura és imminent, explica el portaveu del PP a Albaida i el proper alcalde si tira endavant la moció, Juan Carlos Roses.
Amb un ple de 13 regidors, el PP en té 6, per la qual cosa necessita, almenys, un vot més a favor de la moció. Aquest vot l’ha compromès la que era edil socialista, Cristina Vila, que s’ha donat de baixa al partit abans d’avalar la moció, que amb tota probabilitat ja es presentarà dilluns.
Juan Carlos Roses explica que “teníem clar que havíem de fer un pas endavant. Això no és un caprici meu, és una necessitat que té Albaida, per revertir la situació de paràlisi en tots els àmbits: institucional, econòmic… tenim un panorama molt lleig i nosaltres, com a partit més votat, hem de fer un pas endavant, per intentar pal·liar la caiguda en picat que porta Albaida”.
Juan Carlos Roses explica que ha ofert al PSOE governar el PP en minoria, però negociant tots els aspectes claus d’Albaida: pressupostos, projectes, decisions importants per a la localitat perquè, explica, “hem de salvar els mobles, no podem continuar així” … Ara bé, la reacció del PSOE ha estat iniciar el procés d’expulsió a l’edil Cristina Vila, que ha avalat la moció.
Des del PP d’Albaida expliquen que “la moció ja es presentarà, no hi ha res a esperar, no té cap sentit esperar, perquè tenim l’aval que ens faltava. És qüestió de 24-48 hores, com a màxim dilluns estarà presentada” .

-Font: https://loclar.es/es/vall-dalbaida/el-pp-presentara-una-mocion-de-censura-en-albaida/