Aielo de Malferit ha convocat una consulta ciutadana perquè els veïns i veïnes de la localitat decideixin sobre el canvi de les Festes Patronals i de Moros i Cristians al cap de setmana. Les festes se celebren actualment del 5 al 8 d’agost i amb l’enquesta de participació ciutadana es pregunta al veïnat si està d’acord que se celebrin, a partir del 2024, el primer cap de setmana d’agost. La consulta popular ofereix la possibilitat de votar de manera telemàtica i presencial. La votació presencial serà el proper diumenge, 17 de desembre, entre les 9 i les 20 hores al CEIP Sant Josep de Calassanç, mentre que el vot telemàtic serà a través de la pàgina web aielodemalferit.governalia.es i es pot formalitzar des d’aquest mateix dilluns, 11 de desembre, i fins el proper divendres 15 de desembre a les 20 hores.

L´Associació de Festes de Moros i Cristians d´Aielo de Malferit, organitzadora dels actes morocristians, ja ha decidit traslladar les festes al primer cap de setmana d´agost, de manera que el primer dissabte d´aquell mes del proper any (3 d´agost) serà l’Entrada de Moros i Cristians. Els festers, en tres votacions diferents al si de l’entitat festera, han acordat el trasllat dels principals actes al cap de setmana.

L’enquesta popular decidirà sobre el trasllat dels actes religiosos en honor als patrons al cap de setmana, per tal que es mantinguin unides, com fins ara, les festes patronals i els Moros i Cristians. Si la ciutadania vota majoritàriament pel trasllat de les festes al cap de setmana, el primer diumenge d’agost seria el dia del patró Santíssim Crist, i l’endemà, dilluns, el dia de l’altre patró, Sant Engraci.

-FONT: https://www.levante-emv.com/costera/2023/12/12/vecinos-aielo-votaran-trasladan-fiestas-95707774.html