L’Ajuntament de l’Olleria va inaugurar diumenge passat davant d’un centenar de veïns i veïnes el Rebotet Municipal, una instal·lació esportiva dedicada a aquesta modalitat de Pilota Valenciana autòctona de la pròpia localitat. La construcció del Rebotet ha costat 197.152 euros i el consistori ha comptat amb una subvenció de 169.918 euros (el 80% del cost de la instal·lació) de la Conselleria dEducació, Cultura i Esport.

José Cerdà “Puchades”, va fer el servei d’honor a l’interior del Rebotet. Puchades ha estat una de les persones que ha fet que el joc del Rebotet es mantingui viu a l’Olleria, considerat com una modalitat pròpia de la pilota valenciana. Després de quedar inutilitzat l’antic trinquet, Puchades va construir una instal·lació semblant per poder continuar jugant i ha aconseguit que durant aquests anys no s’hagi perdut el joc del Rebotet.

Posteriorment a la sacada d’honor, es va realitzar una partida entre els jugadors que han mantingut viu el joc durant aquest temps a la localitat de la Vall d’Albaida i no han deixat mai de practicar-lo. Seguidament, es va fer un esmorzar popular per als assistents i, en finalitzar, es van celebrar partides entre aquells assistents amb ganes de retrobar-se amb la pilota en aquesta nova instal·lació. Durant l´acte, la població també va poder gaudir d´una exposició de fotografies antigues relacionades amb el món de la Pilota Valenciana a l´Olleria procedents de l´Arxiu Municipal.

https://t.me/noticieslavall