Dissabte passat, 30 de setembre, el teatre Avenida va acollir el concert amb motiu de la tercera edició del concurs de composició Joan A. Martínez, per a dolçaina i percussió en la modalitat de pasdoble/cercavila. El Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub de Bocairent va ser l’encarregat d’interpretar les quatre obres finalistes d’un total de dèsset, presentades amb els lemes següents: “Figatell”, “Resor”, “1982” i “La Serreta”.

Un jurat format per Ramón García Soler (president), Francisco Valor Llorens, Susana Díaz Tejedor i Alfredo Francés Galiana (secretari) va atorgar el primer premi, dotat amb 2.000 euros. Aquest va ser per al compositor Saül Gómez Soler, que també va ser mereixedor de la menció d’honor, decidida pels membres del Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub i valorada en 200 euros.

Igualment, l’altre guanyador va ser Pasqual Salort Aguilar, que va rebre el segon premi, de 800 euros, com a resultat de la votació del públic assistent. La segona part de l’acte va tindre l’actuació del grup Tradifusió, que va presentar el seu projecte de fusió de la música tradicional amb altres estils com el flamenc. Igualment, va comptar amb els parlaments de Juanjo Trilles, president de la Federació Valenciana de Dolçainers/res i Tabaleters/res, i de Xavi Molina, alcalde de Bocairent; a més de la presentació per part de Xavi Pascual, president del Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub.

https://t.me/noticieslavall