L’Ajuntament de Bocairent ha posat en marxa la segona edició dels seus pressupostos participatius i, divendres passat, 29 de setembre, va presentar el procés. La reunió oberta al veïnat va servir perquè l’alcalde, Xavi Molina, i la regidora de Transparència i Participació, Mar Sanchis, donaren a conéixer les fases i el calendari que permetrà proposar i decidir 50.000 euros dels comptes municipals de l’any 2024.

Així, la nova convocatòria de DecidimXBocairent arranca amb la recollida de propostes fins al pròxim 15 d’octubre. Aquesta podrà fer-se a través de la plataforma digital habilitada (jotriebocairent.es) o bé presencialment a les oficines municipals o els dissabtes al mercat. Cada veïna o veí empadronat i amb un mínim de 16 anys tindrà la possibilitat de formular fins a tres projectes, cada un dels quals amb una estimació econòmica màxima de 25.000 euros (IVA inclòs).

Entre el 16 i el 25 d’octubre, una comissió integrada per personal municipal avaluarà totes les propostes presentades i validarà aquelles que complisquen els criteris següents: interés general; viabilitat tècnica; disponibilitat econòmica; no- coincidència amb accions ja finançades per altres vies o iniciatives guanyadores de l’edició anterior, i respecte al marc legal, a l’àmbit competencial de l’Ajuntament i als valors democràtics i dels drets humans.

https://t.me/noticieslavall