Dissabte 15 de juliol, a les 20 h. a la Plaça de Bous de Bocairent, celebrarem la PROCLAMACIÓ de la Clavariessa Major Pepa Vañó Doménech.

La Mantenidora serà Araceli Llinares Belda.

I a la segona part de l’acte gaudirem del directe de AlcoiSlide Quartet.

Podeu descarregar-vos en aquest enllaç la programació completa de les Festes de Sant Agustí. El cartell d’enguany és obra de l’estudi Juárez Casanova.

Són les segones en importància de la població. Aquestes festes giren al voltant de les “Danses” que durant segles han conservat els seus ritus, música i indumentària tradicional; però que el que més les caracteritza és la seua popularitat. El preludi són les “dansetes” (a manera d’assaig que se celebren la setmana anterior, al so del tabal i dolçaina).

Comencen les festes amb la Cavalcada amb la participació de les Clavariesses Major i Infantil amb les seues respectives Corts d’honor, els “Cabolos“, set cabolos que fan les delícies dels més menuts, que són “el cuiner, el tort, la xiqueta, el negret, el manyo i l’avi”, que dirigits pel “mestre” dansen al so de la música, al cessament de la qual corren darrere dels xiquets.

Del 23 a 27 d’agost a les 23.00 h els balladors tenen una cita en la plaça de l’Ajuntament. Un dels ritus més arrelats és el començament de la “Dansà” que realitzarà la “Cap de Dansa” una dona casada a excepció de la primera nit que correspondrà l’honor a la Clavariessa Major. Tant el ritu del començament, els passos de ball, la indumentària i la música fan que aquestes danses siguen unes de les més singulars de la comarca de la Vall d’Albaida.

Finalitzen les festes amb el dia de la festivitat de Sant Agustí amb missa, processó i ofrena de flors.