La tradició escènica de Bocairent compta amb una fita rellevant: el “Pas de l’Hort”, una representació de la Passió de Crist que s’ha dut a terme amb interrupcions al llarg de la història, però que sempre ha estat a l’imaginari popular de la localitat. Així, la propera Setmana Santa tornarà a programar-se, després que la darrera edició se celebrés el 2018.

En aquest sentit, cal assenyalar que ja s‟ha constituït la comissió organitzadora i que han començat els assajos sota la direcció de José Vicente García Ferre. A més, l’Ajuntament de Bocairent ha consignat una partida específica al pressupost municipal de l’any 2023. Es tracta d’una assignació de 6.000 euros destinada a assumir despeses d’un muntatge que és de gran format.

“El consistori vol contribuir decididament a fer viable una escenificació que està molt arrelada entre les bocairentines i els bocairentins”, afirma l’alcalde. Xavi Molina explica que la darrera edició va implicar prop de 200 persones i va reunir un miler d’espectadors i espectadors. “És, per tant, un dels grans esdeveniments locals dʻaquesta anualitat i lʻAjuntament ha de donar el màxim suport possible per garantir la realització”, assenyala el primer edil.

L’edició 2023 se celebrarà els propers 2 i 7 d’abril: el primer dia tindrà lloc a la placeta de Sant Vicenç, mentre que la nit del Divendres Sant la plaça de toros tornarà a ser l’escenari escollit. “Condicionar aquests espais i, en general, dur a terme tot allò que implica el ‘Pas de l’Hort’ és un treball de caràcter col·lectiu; per això cal agrair l’esforç de totes les persones, entitats i empreses implicades, que són moltes”, conclou l’alcalde.

https://t.me/noticieslavall