La coneguda escriptora Carmen Posadas, guanyadora del Premi Planeta 1998 amb la novel·la Petites infàmies, participarà a l’acte inaugural d”Ontinyent Negre’, el VIII Cicle de Cinema i Novel·la Negra d’Ontinyent, impulsat per l’Ajuntament, el Club de Lectura i el Cine Club Utiye, amb la col·laboració de la Fundació Caixa Ontinyent, La Llibreria i Edicions Babylon.

La participació de Posadas és un dels plats forts de la programació que es desenvoluparà del 2 al 12 de març, incloent activitats com projeccions de cinema, presentacions de llibres o una ruta guiada.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, destacava l’alt grau de consolidació d’una activitat “que no va parar ni tan sols només els anys de més restriccions amb la pandèmia, i que aquest any ens torna a portar primeres espases del món de la novel·la, així com projeccions i activitats amb què perseguim promoure la lectura, el cinema i en definitiva la cultura entre la ciutadania”.

Carmen Posadas: «Estem envoltats d’espies, n’hi ha per tot arreu»
Carmen Posadas: «Estem envoltats d’espies, n’hi ha per tot arreu»
NOÈLIA CAMACHO / València
Abans dels dies centrals amb la presentació dels llibres amb els seus autors i autors, la programació d”Ontinyent Negre’ haurà començat amb cine. Les projeccions triades aquest any són ‘El Crepuscle dels Déus’, un clàssic del 1950 dirigit per Billy Wilder; ‘Holy Spider’, film danès de l’any 2022 en idioma persa subtitulat en castellà; el film policial-romàntic sud-coreà ‘Decisions to Leave’ i la pel·lícula espanyola de misteri ‘Lobo Feroz’.

La programació s’obrirà el dijous 2 de març a les 20.00 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent amb la xerrada de Carmen Posada sobre ‘Espionatge amb mirada femenina’, en què es presentarà el llibre ‘Llicència per Espiar’.

Presentació de llibres
Els dies posteriors seguiran una xerrada sobre la col·lecció de novel·la negra ‘Crims.cat’ o la tertúlia ‘Vermut negre amb fletxes suïcides’. ‘Ontinyent Negre’ es traslladarà fins als cellers Arráez, a la Font de la Figuera, on Jordi Sebastià presentarà la novel·la ‘Un asunto europeo’, que inclou xerrada amb l’autor, dinar i tast de vins.

Per part seva, l’autor agullentí Vicent Enric Belda, presentarà el 10 de març al Centre Cultural Caixa Ontinyent el seu llibre ‘Pavana per a un nen difunt’. L’acte de cloenda serà el dia 11 al mateix lloc amb el lliurament del premi ‘Ontinyent Negre’ a l’escriptor i professor Martí Domínguez, un guardó realitzat en acer per l’artista Rafael Amorós.

https://t.me/noticieslavall