Bocairent comença aquesta setmana les festes de Moros i Cristians en honor a sant Blai, patró del municipi. Després del parèntesi forçat per la crisi sanitària del cóvid-19, divendres que ve, les Caixes marcaran l’inici del cicle fester més esperat dels últims anys. Així, fins dimecres 8 de febrer, la localitat de la Vall d’Albaida viurà una intensa programació d’actes.

El dia 3 a les 12.00 h, el volteig de campanes anunciarà que Bocairent està de festa ia les 19.30 h, des de la plaça de l’Ajuntament, tindrà lloc el prec de l’Àngelus i la retreta de les Caixes. A més, a les 23.00 h s’iniciarà la desfilada de les nou filaes des del pont de Sant Blai fins a la plaça de l’Ajuntament, on a continuació actuarà l’orquestra La Pato.

El 4 de febrer serà el torn del Dia de l´Entrada: a les 11.30 hores, la porta de l´Ajuntament serà l´escenari per a la interpretació de l´himne a Bocairent, a càrrec de la Societat Musical Vila de Bocairent dirigida per Gemma Santonja, il´entrada de bandes; a continuació, tindrà lloc la mascletà. A la tarda, a partir de les 16.30 h, començarà l’Entrada, per a la qual ha confirmat l’assistència el president de la Diputació, la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, i la presidenta de la UNDEF, entre d’altres càrrecs institucionals i festers.

El Dia de Sant Blai serà el 5 de febrer i començarà amb la Diana, a les 8.00 h des de l’Ajuntament. A les 12.00 h tindrà lloc la missa solemne en honor al patró, presidida per José Francisco Castelló Colomer (canceller-secretari de l’Arquebisbat de València) i cantada per l’Agrupació Coral de Bocairent, ia les 19.00 h, la processó. A més, a les 16.30 h serà el torn de la desfilada del Piquet de la Filà Terç de Zuavos ia les 17.30 h, del Ball del Moro.

El 6 de febrer se celebrarà el Dia de Moros i Cristians, amb la Diana a les 8.00 h; les batalles i ambaixades a les 11.30 i 17.00 h, i la retreia a les 23.30 h. El programa d’actes per al Dia del Sant Crist, 7 de febrer, inclou la Diana a partir de les 7.00 h, la pujada a l’ermita del Sant Crist a les 10.00 h, la missa i la representació del “Despòl del moro” a les 11.30 h, la veneració de la relíquia de sant Blai a partir de les 12.30 h, el cant del Te Deum a les 17.30 hi la cordà a les 24.00 h. Les festes es tancaran el 8 de febrer amb el Dia de l’Eixabegó, quan tindrà lloc la missa en sufragi als festers difunts a les 12.00 h.

Ximo Carbonell, president de l’Associació de Festes de Moros i Cristians a San Blas, pensa que “serà una edició intensa i marcada per la il·lusió”. En aquest sentit, el responsable de l’entitat organitzadora assenyala que hi ha una previsió de màxima participació de festeres i festers als actes, i fa una crida a la presència de públic tant local com d’altres municipis: “El més gratificant per al món fester és veure els carrers plens de gent i aquest any és més necessari que mai”, conclou Carbonell

https://t.me/noticieslavall