El municipi d’Otos està experimentant un fet històric i inesperat, ja que ha aconseguit invertir la tendència negativa i recuperar empadronats després de dècades de pèrdues continuades.

L’any 2020 es va arribar a la taxa més baixa de residents amb només 422 persones i el 2021 es va invertir l’evolució sumant-ne 6 més, segons les xifres de padró publicades per l’INE. Novament, l’any 2022 es va mantenir a 428 habitants i l’1 de gener de 2023 hi havia empadronats un total de 436 persones. Per tant, la localitat a l’últim any ha guanyat 8 habitants.

Tot i no ser una quantitat destacada, sí que és molt important perquè reflecteix el canvi cap a una tendència positiva. L’increment s’ha degut a l’arribada d’almenys tres famílies amb nens. L’Ajuntament espera que aquesta tendència es mantingui i ajudi a frenar la despoblació.

https://t.me/noticieslavall