Festes Bocairent 2023

Bocairent va celebrar el diumenge el primer dels actes previs a les festes de Moros i Cristians en honor a Sant Blai: l’homenatge als capitans. Després de la missa en acció de gràcies, la comitiva es va traslladar fins al teatre Avinguda, on va tenir lloc en primer lloc, la interpretació del sainet fester “La paciència del llàncer”, obra guanyadora del Concurs de sainets festers, escrit per Enrique Cuerda Puerto, Blas Belda Pastor i Fernando Vañó Fuster. El grup de Teatre l’Arcà, dirigit per José Vicente García, va tornar a demostrar el seu mestratge en aquest tipus d’obres.
A la segona part de l’acte, els capitans van accedir a l’escenari, on van rebre la distinció que els acredita com a màxims representants de les seves filaes respectives. La mantenidora de l’acte va ser Salomé Beneyto, que en un curt però intens discurs va exalçar la figura dels capitans i va defensar la necessitat de potenciar i valorar les Ambaixades, i per això, va destacar, cal el silenci i l’atenció del públic.
Un dinar de germanor va posar final a una jornada que tindrà continuïtat el proper cap de setmana amb el concert de música festera el dissabte i la Publicació el diumenge, un acte molt esperat per tota la població.

t.me/noticieslavall