El proper dia 8 de gener, Bocairent activarà el calendari d’actes previs a les festes patronals, que tindran lloc del 4 al 7 de febrer. El tret de sortida serà l’homenatge a capitans i capitans, que tindrà lloc a les 11.30 hores al teatre Avenida. Durant l’acte, es posarà en escena el sainet La paciència del llancer, a càrrec del grup L’Arcà, i intervindrà Salomé Beneyto, gerent d’ATEVAL, com a mantenidora.

S’iniciaran així unes setmanes en què la festa recuperarà la normalitat habitual després de dos anys d’absència pel context sanitari del cóvid-19. En aquest sentit, la localitat acollirà el concert de música festera a càrrec de lAssociació Unió Musical el dia 14 de gener; la Publicació, el dia 15 de gener, i l’Acapte, el dia 22 de gener. A més, del 23 al 31 de gener, seran les Nits de Ciri, cadascuna dedicada a una de les 9 filaes del municipi.

Ximo Carbonell, president de l’Associació de Festes de Moros i Cristians a Sant Blai, expressa “la gran alegria que suposa aconseguir per fi treure la festa al carrer després del parèntesi dels darrers anys”. Igualment, el màxim responsable de l’entitat organitzadora felicita les capitanes i els capitans, que encara no havien pogut exercir el càrrec, i convida veïnat i visitants a gaudir de tots els actes.

https://loclar.es/es/vall-dalbaida/cuenta-atras-para-los-moros-y-cristianos-de-bocairent/

*Registra’t i activa les notificacions al nostre canal de telegram https://t.me/noticieslavall