Segons un estudi publicat pel geògraf Daniel Alfonso, La Vall d’Albaida ha tornat a perdre habitants.

En 18 dels 34 municipis de la comarca s’han reduït els empadronats al llarg de l’any 2021. Destaquen els -49 de l’Olleria, -36 de la Pobla i -24 de Benigànim, tots ells pobles de considerables dimensions en l’àmbit comarcal. Però en % el més afectat ha sigut Bufali amb una pèrdua del 4,29% de la seua població, seguit de Pinet amb un -3,73%. És a dir, els municipis de menors dimensions, amb un caràcter més rural, població molt envellida i economia poc dinàmica en la que predomina el col·lectiu dels jubilats, són aquells indrets que estan perdent més quantitat de població perquè les defuncions superen significativament als naixements, a més de ser territoris poc atractius per rebre immigrants, especialment els joves en edat laboral. També cal destacar els 4 municipis que no han experimentat canvis entre 2021 i 2022, entre ells la capital, Ontinyent, a més de Beniatjar, Otos i Sant Pere. I, per contra, a 12 localitats s’han incrementat les xifres. Destaca la situació de Terrateig amb 11 habitants nous que significa un 4% més i Aielo de Rugat amb un 3.4%. En números absoluts lidera el creixement la vila de Bocairent amb 22 nous empadronats.

*Subscriu-te al nostre canal de telegram t.me/tallerderadio

*Ideas para regalar.