Aquest dilluns es va inaugurar a l’IES Pou Clar d’Ontinyent el mural amb el qual el projecte ‘Dones de Ciència’, promogut per la Universitat Politècnica de València i el Centre d’Innovació Les Naus de l’Ajuntament de València, li ret homenatge a Alicia Sintes ( Investigadora de la Universitat de les Illes Balears, que lidera l’únic grup espanyol que va participar al consorci LIGO) per la seva trajectòria científica i pel seu treball de divulgació i visibilització de la dona a la ciència.
El mural s?inaugurava amb la presència de l?alcalde d?Ontinyent, Jorge Rodríguez; el rector de la UPV, Pepe Capilla; el regidor d´Educació Óscar Borrell i la directora de l´IES Pou Clar, Inma Pla, així com la creadora de l´obra, l´artista xilena Maida K.
La científica homenatjada manifestava que “per mi, és tot un honor haver estat elegida entre el gran nombre d’excel·lents científiques que té aquest país per poder visibilitzar el paper que juga la dona a la ciència. Lamentablement, quan jo vaig estudiar, l’únic referent femení que apareixia als llibres de text era Madame Curie”, assenyalava.
El rector de la UPV, Pepe Capilla, manifestava que “amb aquest projecte volem contribuir a augmentar la visibilització de la dona a la ciència, lluitar contra la bretxa de gènere en l’àmbit de les STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques) ) i fomentar vocacions científiques entre l’alumnat de centres com l’IES Pou Clar, amb un binomi amb tant de potencial com és el d’art i ciència”, ha destacat.

https://loclar.es/es/ontinyent/el-ies-pou-clar-inaugura-un-mural-dedicado-a-la-cientifica-alicia-sintes/