Alfarrasí celebrarà aquest any un altre cop la recuperada processó del Sant Enterrament, que es va rescatar l’any passat després de més de 30 anys sense celebrar-se. La Setmana Santa cobra un significat interès per a la parròquia, el poble i la feligresia d’Alfarrasí, amb la tradicional processó del Divendres Sant.

Una processó en què la imatge de la Dolorosa acompanya el Crist jacent al Sant Sepulcre, una talla de fusta. La processó discorre pels tradicionals carrers del recorregut processional de la part antiga del poble. L’Angelet de la Corda 2024, Júlia Martí Sempere, participarà en la processó acompanyant la imatge de la Mare de Déu en el patiment per la mort del seu fill, igual que ja va fer l’Angelet de 2023, Laia Estellés Murillo, que ja va participar a la processó de l’any passat, que es recuperava després de més de tres dècades sense fer-se. D’aquesta manera, la participació de l’Angelet de la Corda ha quedat com a precedent en aquest acte religiós, dotant-lo, encara que sigui possible, de més significat.

La Setmana Santa també se celebra amb fervor i solemnitat a altres localitats que conformen l’anomenat grup de Poblets del Riu, com Guadasséquies i Bellús. A la primera localitat, aquest Dijous Sant tindrà lloc la celebració de l’eucaristia per rememorar el darrer sopar del Senyor i després serà el trasllat del Santíssim al monument, mentre que el Crist jacent i la Verge dels Dolors es traslladaran a l’ermita. A les 22.30 hores tindrà lloc l’hora santa. El Divendres Sant, Guadasséquies celebrarà a les nou el Via Crucis al calvari, amb la posterior processó del Crist Jacent i la Verge dels Dolors a l’Església i la celebració dels Sants Oficis, mentre que el Dissabte Sant se celebrarà la Vigília Pasqual a l’Església i el Diumenge de Pasqua, una eucaristia per commemorar la Resurrecció del Senyor.

-Més Informació: https://www.levante-emv.com/costera/2024/03/27/alfarrasi-celebra-recuperada-procesion-santo-100082149.html