El pròxim 3 de febrer, la música tornarà a ser la protagonista del matí del Dia de l’Entrada a Bocairent. En primer lloc, amb la interpretació de l’himne del municipi per part de l’Associació Unió Musical, dirigida per a l’ocasió pel clarinetista local Kiko López Herrero. I, a continuació, amb la ‘moguda’ de bandes, en què participaran les agrupacions oficials de les ‘filaes’.

Per a aquesta segona part, es recuperarà el concurs d’interpretació. Es va dur a terme al 2002 i 2003, però no s’havia tornat a celebrar fins ara. Enguany, l’Associació Unió Musical de Bocairent, tot coincidint amb el centenari de la seua fundació, ha decidit impulsar l’organització del certamen, amb patrocini de l’Ajuntament i col·laboració de l’Associació de Festes de Moros i Cristians a Sant Blai.

Dos premis

Les bandes participants interpretaran un pasdoble i hauran de comptar amb un nombre de components no inferior a 25. El jurat estarà format per tres músics amb ampli bagatge. I, a més també hi haurà un membre de la comissió organitzadora del centenari de l’entitat, que realitzarà les funcions de secretari. Les formacions participants podran optar a un dels dos premis patrocinats per la Regidoria de Festes i Tradicions. Un primer guardó dotat amb 500 euros i un segon valorat en 300 euros.

*Font: https://aralavall.com/bocairent-recupera-el-concurs-dinterpretacio-de-bandes-per-al-dia-de-lentrada/