La Beata Inés és una de les figures més representatives i volgudes de Benigànim. La devoció que el municipi li atorga cada any supera fronteres, i aquest any serà molt més especial. Hui, 16 de gener de 2024, es compleixen 25 anys. 25 anys des que la localitat nomenara a la Beata Inés Filla Predilecta i Alcaldessa Perpètua i Honorària de Benigànim.

Va ser en l’any 1999, quan el Ple Municipal va aprovar per unanimitat aquesta proclamació de manera oficial. Així, es van aconseguir els vots tant de PP com PSOE sota el mandat de l’alcalde Paco Salvador.

Aquesta mateixa vesprada, durant el novenari, l’alcaldessa Yovana Herrero farà entrega de la vara de comandament i d’una medalla commemorativa a la Mare Priora del Monestir de les Agustines Descalces, en un acte més que emotiu.

A més a més, Benigànim ja es troba immers en el novenari que celebra cada mes de gener, i que veurà el seu dia gran el pròxim diumenge 21 de gener amb el Dia de la Beata Inés, fent honor a Josefa de Santa Inés, una beniganina internacional, que provoca amor i devoció.

*Font: https://aralavall.com/la-beata-ines-25-anys-com-a-filla-predilecta-de-beniganim/