Bocairent desenvolupa, des de dissabte passat, la programació de 2023 organitzada amb motiu del 25 de novembre, Dia Contra la Violència de Gènere. Esta va començar amb la xarrada organitzada per l’associació Més que Dones, amb el títol “Violència sexual contra les dones i la llei de llibertat sexual”, impartida per l’advocada Anna Oliver. Així, “s’inicien unes setmanes amb propostes per a donar visibilitat, conscienciar i condemnar qualsevol classe d’agressió contra les dones”, afirma Sergio Gandia, regidor d’Igualtat, Diversitat i Inclusió. La pròxima cita serà la projecció del documental Patriarcado, el organismo nocivo, que tindrà lloc el dijous dia 16. Igualment, el diumenge 19 serà el torn del monòleg “Massa pa la carabassa”, a càrrec de Pilu Fontán i Amparo Oltra.La setmana següent, els actes continuaran el 21 de novembre amb la projecció de la pel·lícula Figuras ocultas, el dimecres 22 amb el passeig contra la violència de gènere i el dia 23 amb el café-tertúlia “Ens deslliurem de la càrrega mental. Estratègies per a afrontar les violències quotidianes”, de la mà de l’EspaiCalandra. I, per al divendres 24 i el dissabte 25 de novembre, hi ha convocades concentracions de condemna al centre de salut i la plaça de l’Ajuntament, respectivament.A més de les activitats obertes, hi ha accions previstes en els centres educatius i iniciatives de visibilització en diferents àmbits. És el cas, per exemple, de la instal·lació que s’ha fet als balcons de les oficines municipals, de la il·luminació de morat de l’escultura de l’Home de la Manta o del repartiment de material divulgatiu a través dels establiments locals de restauració.

https://t.me/noticieslavall