Del 9 al 12 de novembre, 14 companyies visitaran 21 pobles de la comarca, amb un total de 34 funcions a la 38 Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida.

El dimecres, es van donar cita al Teatre Goya de l’Olleria les principals personalitats i representants del món de la cultura valenciana a la presentació oficial de la 38 Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’ Albaida. Un festival de caràcter comarcal amb vocació internacional que, des del seu inici el 1985, ha apostat per la dinamització cultural als municipis de la Vall d’Albaida, apropant grans companyies i espectacles a localitats que, moltes vegades, no superen els 1.000 habitants . Un èxit que es repeteix any rere any gràcies a la col·laboració de tots els àmbits de ladministració: local, comarcal, provincial, autonòmica i nacional.

La directora artística de la MIT, Marisol Limiñana, presentó las diferentes compañías y espectáculos de la programación de este año y destacó “las compañías andaluzas, como ‘La Maquiné’, ganadora del Premio Lorca 2022 de Teatro Andaluz y finalistas en los Premios Max durante muchas ediciones, con dos espectáculos, el de adultos, ‘Estación Paraíso’, en el que veremos un trabajo magistral de Elisa Ramos, y ‘Parade, el circo de los valientes’ para toda la familia. También disfrutaremos de la compañía de Jaén ‘Ymedio Teatro’, con el tan galardonado ‘ECO’, sin olvidar la presencia de compañías valencianas, y la inglesa ‘String Theatre’ con el espectáculo ‘The Insect Circus’, entre muchas otras”.

El Diputado de Cultura de la Diputación de Valencia, Paco Teruel, destacó la importancia de ofrecer este tipo de propuestas culturales en pueblos pequeños y, especialmente, en el interior. “Esta Mostra Internacional de Titelles es un referente de nuestra provincia y un gran orgullo para todos los valencianos y valencianas”, subrayó el diputado provincial.

Sergio Arlandis, con raíces en el pueblo de Pinet y Director General de Cultura de la Generalitat Valenciana, hizo hincapié en la importancia de asistir a los teatros y nutrir el alma “para experimentar emociones y poner en práctica la empatía, gracias a las historias que nos presentan los artistas titiriteros, que representan la vida misma a través de objetos y personajes ficticios, pero con una gran carga de realidad”.

Els pobles participants d’aquesta edició són Agullent, Albaida, Alfarrasí, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Beniatjar, Benigànim, Bocairent, Castelló de Rugat, Fontanars dels Alforins, Llutxent, Montaverner, Montitxelvo, L’Olleria, Ontinyent, Otos, El Palomar, La Pobla del Duc, Quatretonda, El Ràfol de Salem i Salem. 

La programació completa, així com els horaris, localitzacions i informació dels espectacles i companyies, es poden consultar de forma digital a la web https://mostratitelles.com/mit38/

https://t.me/noticieslavall