Un recital de música tradicional valenciana i un espectacle infantil d´ambientació medieval seran aquest any les activitats complementàries als actes centrals de la celebració del 9 d´Octubre a Ontinyent. L’alcalde, Jorge Rodríguez, i la regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, presentaven la programació del dia dels valencians i valencianes, que inclourà també la tradicional cercavila i el Ball de l’Àguila de manera prèvia al ple extraordinari al Palau de la Vila.

La programació s’obrirà el divendres 6 d’octubre al Teatre Echegaray amb un recital de música tradicional valenciana a càrrec de la cantant d’Oliva Maria Bertomeu, coneguda com “La Maria”, actuació inclosa al seu torn a la programació municipal de tardor de la regidoria de Cultura. Diumenge dia 8, des de les 19.30 hores, tindrà lloc l’espectacle infantil “La Festa del Rei”, de la companyia Scura Teatre. Es tracta d’una festa d’ambientació medieval plena de cançons i jocs per a nens i nenes, que utilitza com a fil narratiu un grup de joglars que han estat elegits per actuar a la festa d’aniversari del rei Avorrit II.

Pel que fa al 9 d’octubre, les activitats s’iniciaran a les 10.30 a la Plaça Major, d’on sortirà la cercavila del 9 d’octubre amb el grup de danses d’Ontinyent i el grup de Xirimiters i Tabaleters El Regall. Tot seguit, davant del Palau de la Vila, tindrà lloc el Ball de l’Àguila, a càrrec de l’associació de Gegants i Cabets, acompanyats pel grup de percussió i dolçaines La Colla des de les 11:00 hores. Finalment, al pati del Palau, tindrà lloc el ple extraordinari del 9 d’octubre, on un any més es lliuraran els reconeixements a persones i entitats locals per la seva feina per la ciutat, que hauran estat designades prèviament per l’alcaldia i la totalitat de grups municipals de la corporació, el nom de les quals serà anunciat la setmana vinent.

https://t.me/noticieslavall