L’entrada de Moros i Cristians reunirà 15.000 participants, 5.000 músics i 89 grups musicals, amb el repte de garantir la fluïdesa i evitar retards.

Ontinyent enfila la seva setmana gran de Moros i Cristians amb un nou rècord de participació a les festes. El nombre de festers allistats a les 24 comparses que en uns dies prendran els carrers de la ciutat ha tornat a créixer i s’acosta als 5.000 (4.988 segons l’última actualització), a falta de les inscripcions d’última hora.

Les previsions apunten que l’Entrada Cristiana (amb un total de 37 grups musicals) durarà aproximadament 3 hores i mitja, començant amb la Capitania Cides (18 hores) i acabant amb l’Ambaixada dels Croats passades les 21.30 h.

L’Entrada Mora (amb 52 grups musicals programats) començarà al voltant de les 22 hores amb la Capitania de Mozárabes i es tancarà amb l’Ambaixada de Benimerins després de més de quatre hores i mitja de desfilada, a les 2.30 de la matinada.

Un altre component molt present a la Setmana Gran és la pólvora. Aquest any es dispararan 400 quilos amb una participació que també augmenta en els quatre actes de trabuqueria programats. Vicent Pla recalca l?absència de problemes al?hora de disparar i agraeix la implicació de la Delegació del Govern, l?ajuntament i les comparses.

Entre les novetats de l’edició de Moros i Cristians d’aquest any hi ha la recuperació del concurs de fotografia, un compromís de l’actual president de Festers del 2018.

Més informació al nostre canal de telegram https://t.me/noticieslavall