Els veïns d’un bloc de pisos proper al parc Beat Pare Ferreres de l’Olleria han denunciat l’excés de soroll de les atraccions de fira i les discomòbils que se celebren en aquest espai de la localitat, reclamant a l’ajuntament que prengui mesures per frenar la contaminació acústica que pateixen.

La comunitat de propietaris de l’edifici denuncia que el 2022 passat es van celebrar 15 macrodiscomòbils en tres mesos i reclama que aquests macroesdeveniments no se celebrin en aquest parc i que les atraccions de fira i els concerts de les festes es traslladin al polígon industrial. Els residents a la finca també han censurat la manca de resposta de l’ajuntament, així com que no s’hagin pres mesures per atendre les demandes.

Davant d’això, han recorregut al Síndic de Greuges, que ha admès la queixa presentada per un veí en representació de la comunitat de propietaris, i ha demanat un informe a l’Ajuntament de l’Olleria sobre els fets denunciats.

El consistori que presideix Ramón Vidal ha remès l’escrit al síndic Ángel Luna, un informe en què nega que el 2022 se celebressin 15 macrodiscomòbils en tres mesos, “es van celebrar exactament 6 esdeveniments i no tots eren macrodiscomòbils”. A més, encara que reconeix que no s’ha contestat per escrit el denunciant, l’alcalde es va reunir personalment amb el veí, a qui retreuen que “omet, intencionadament, que aquesta alcaldia es va entrevistar personalment amb el reclamant per explicar-li la situació i intentar posar-hi solució a la mateixa”.

L’ajuntament també exposa que en aquesta reunió amb el veí, se li va explicar que el Parc Beat Pare Ferreres és “el lloc emblemàtic” on se celebren, des que es va inaugurar el 2003, “tots els actes i espectacles multitudinaris de caràcter lúdic festiu, des de la Proclamació de la Reina i Tall d’Honor, concerts, revetles, etc i, a més, fent de recinte firal”. Afegeixen que els actes se celebren divendres o dissabte i recalquen que es tracta de “les festes de tots els veïns i veïnes del municipi, de 8.500 habitants”.

Suscriu-te al nostre canal de telegram https://t.me/noticieslavall