Este dilluns es va reunir per primera vegada el nou Consell de la Ciutadania de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), després de la finalització del mandat dels anteriors membres el 25 d’abril.

El president del Consell Rector, Miquel Francés, va donar la benvinguda personalment als onze nous membres del Consell de la Ciutadania, que inicien un mandat de cinc anys.

Els quatre membres nomenats pel Consell Rector són Lidia Vicente Tena, Marta Martín Llaguno, Vicent Moreno Montañés (Castelló de Rugat) i Alexis Lara Climent. La resta de membres són els proposats per diferents associacions i entitats. Inmaculada Galdón Rubio i Vicente Inglada Alcaide han sigut proposats per les associacions de consumidors i usuaris més representatives a la Comunitat Valenciana.

A proposta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) continua en el Consell de la Ciutadania Carme Manuel Cuenca, que es va incorporar en substitució de Verònica Cantó, que va ser nomenada presidenta de l’ens normatiu. Les principals associacions del tercer sector de la Comunitat Valenciana han proposat Lina Soler i Quilis. M. Consuelo Álvarez Sanchis és la persona proposada per les principals associacions de defensa de la igualtat dedicades a combatre la violència de gènere i per la igualtat entre homes i dones. Per últim, Paula Lapeña Mompó (l’Olleria)arriba al Consell de la Ciutadania a proposta del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana.

Encara falten per nomenar tres membres a proposta del Consell Valencià de Cultura, el Consell Valencià d’Universitats i Formació Superior i de les associacions en defensa del col·lectiu LGTBI+.

En aquesta primera reunió, els membres han elegit Vicent Moreno com a president i Consuelo Álvarez com a vicepresidenta.

El Consell de la Ciutadania és l’òrgan assessor del Consell Rector i la direcció general en matèria de programació i de continguts i l’encarregat d’exercir la defensa de l’audiència, així com de gestionar les queixes i els suggeriments. 

-Suscriu-te al nostre canal de telegram https://t.me/noticieslavall