La festa començarà aquest divendres 5 de maig amb el revolteig de campanes i la cercavila a càrrec de la Unió Musical de Montitxelvo. Aquest dia havia de començar amb la presentació, en canvi, com aquest 2023 no hi ha festers no es farà aquest acte. “Fins ara quasi mai s’havia donat que no tinguérem festers, però estem patint el despoblament i cada vegada hi ha menys gent, però la festa es fa igualment”, conta Sonia Carrillo.

Els dies de festa solen seguir un patró determinat. Al matí es comença la jornada amb la Despertà, on es fa un passacarrer amb tronadors i es reparteix xocolate, mistela i magdalenes, entre altres coses. A més, es pega una volta al poble. A migdia es realitza l’arreplegada de festers per anar a la Missa Major, i després es tira una traca a la plaça de l’Església, on la banda interpreta un pasdoble que elegeix cada confraria.

Posteriorment, la gent del poble realitza un convit on es reparteixen refrescos, cervesa i alguna cosa per a picar abans de dinar. Per la vesprada, es realitzen activitats per als més menuts com algun espectacle o entreteniment.

A més, des de fa uns anys, el diumenge de festes, que és el dia de la Mare de Déu del Roser, es realitza una Cavalcada de Disfresses on participa molta gent per passar-ho bé, que acaba a la plaça amb tota la gent ballant. Posteriorment, la gent es canvia i se’n va a la processó.

Suscriu-te al nostre canal de telegram https://t.me/noticieslavall