Del 29 d’abril al 3 de maig.

En esta festa es rememora la invasió musulmana i la seua posterior reconquesta per part dels cristians. Ha patit una evolució, no per a mal sinó tot tot el contrari, primer només destacaven les desfilades de victòria, però poc a poc han anat introduint-se nous actes i els que ja estaven els han millorat. En l’actualitat cal destacar dos actes, que són els més importants i també els que han patit els majors canvis i variacions al llarg dels anys. Estos són l’Entrada i les Ambaixades, els quals han anat introduint més teatralitat i s’han representat d’una manera diferent i més apta per a la grandesa que ens inspira esta festa. En l’actualitat, la festa està considerada d’Interès Turístic Local. Han arribat a participar 27 filades diferents, unes de més velles i veteranes i unes altres de més noves i amb ganes de contribuir a la festa, la de tots els llutxentins i llutxentines i també de veïns i veïnes d’altres localitats pròximes que se sumen a les filades i que fan més gran la festa.

Suscriu-te https://t.me/noticieslavall