El Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, amb seu a Ontinyent, va superar les 3.000 visites el primer trimestre d’activitat (de gener a març de 2023). És una de les dades més destacades de les que es van posar sobre la taula a la primera reunió de l’any del Patronat la Fundació del Museu del Tèxtil de la CV (FMTCV), que es va reunir per primera vegada a la seu d’Aitex a Alcoi . La sessió va ser presidida per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i va comptar amb la participació, entre d’altres, del president i director general de Caixa Ontinyent, José Pla i Vicent Penadés; els regidors d’Ontinyent Óscar Borrell, Àlex Borrell i Mercedes Pastor, i dirigents empresarials com Pepe Serna i Rafa Lurbe, d’Ateval i Ateval-Vall d’Albaida; Javi Cabedo, de Coeval, a més del president i del gerent d’Aitex, León Grau i Vicent Blanes, respectivament.

A l’ordre del dia també van estar la proposta d’acord per formar part de la Col·lecció Museogràfica de la Generalitat Valenciana i de l’Etnoxarxa de Museus Etnogràfics de la Diputació de València, així com l’examen i l’aprovació dels comptes anuals i la distribució dels 8.000 euros d’excedents amb què es va tancar l’exercici, quantitat que es destinarà a compensar pèrdues d’exercicis anteriors. La FMTCV compta amb un pla de sanejament per al període 2012-2026 mitjançant el qual s’estan amortitzant progressivament els deutes acumulats fins a l’any 2011.

Llegir més https://t.me/noticieslavall