L’àrea de Turisme de l’Ajuntament d’Ontinyent ha programat per a les properes dates de Setmana Santa i Pasqua fins a 3 rutes turístiques guiades amb caràcter totalment gratuït. La regidora de Turisme, Sayo Gandia, explicava que “és una oferta plantejada tant per a les persones que ens visiten aquests dies com les que es quedaran a casa. Dues de les rutes són a l’entorn natural, la recentment senyalitzada Ruta dels Molins i un passeig amb bici de baixa dificultat; i la tercera és una nova visita als refugis antiaeris, que sempre és una de les activitats més demandades pels visitants dins de la programació”.

En concret, el divendres 7 d’abril tindrà lloc la Ruta dels Molins pel Barranc dels Tarongers i la Fos, un itinerari senderista per conèixer quins són els orígens de la indústria tèxtil a Ontinyent a través dels molins i fàbriques que unien l’antic camí de Bocairent als segles XVIII i XIX, amb les rodes, sèquies i assuts, tot un sistema de producció que avui és arqueologia industrial de gran valor, dins d’un paratge de barranc i bosc de ribera de gran bellesa natural i paisatgística .

El dissabte 8 d’abril tindrà lloc un Passeig amb bici pel paisatge agrícola tradicional, una ruta cicloturista de baixa dificultat pels camps de ponent, cap a una de les zones rurals més boniques i conservades del terme on el secà alterna amb les pinedes i bosquets, on s’amaguen finques i cases propietats de nobles vuitcentistes. Es visitarà una finca d´oliverar i vinya ecològica on es produeix oli d´oliva verge extra i vi de parcel·la en un al voltant de gran biodiversitat.

Finalment, el 16 d’abril tindrà lloc la visita als refugis antiaeris, un recorregut guiat per conèixer com es va viure la Guerra Civil a Ontinyent a través dels dos refugis antiaeris rehabilitats, el de l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado i el refugi públic del Regall.

Llegir més https://t.me/noticieslavall