El mes de març és el mes del titella. Cada any, quan arriba el 21 de març, se celebra el Dia Mundial del Titella, una jornada per reivindicar aquest art i per homenatjar totes les persones que es dediquen a la professió.

Durant la setmana del 21 al 26 de març s’han preparat diferents activitats per celebrar aquesta data tan assenyalada al Museu Internacional de Titelles d’Albaida (MITA). “Albaida, al llarg dels anys s’ha convertit en el referent d’aquesta pràctica teatral a l’hora de conservar els titelles, elements que, per si mateixos són autèntiques peces d’art, però que si no fos pel MITA moltes d’elles haurien desaparegut i caigut en l’oblit”, com recorda el regidor de Cultura, Josep Manuel Juan.

Aquest any, els protagonistes de la jornada seran els titelles Clay, que s’utilitzen per a l’enregistrament de pel·lícules, sèries i altres llenguatges audiovisuals, mitjançant la tècnica coneguda com a Stop Motion.

Divendres, 24 de març, a les 20.00 hores, al teatre Odeon, es projectarà la pel·lícula ‘Pos eso’, de Conflictivos productions.

https://t.me/noticieslavall