Falla San Josep

A la Vall d’Albaida la festa de les Falles és residual -predominen els Moros i Cristians-, i la celebració es limita a centres educatius. Però a Ontinyent hi ha una falla que manté viva la flama de la festa i que aquest any celebra el 50è aniversari. És la Falla dels Juniors Sant Josep, vinculada al col·legi i la parròquia de Sant Josep de la ciutat, que celebra la festa entre els alumnes del col·legi i els Juniors de la parròquia, encara que també impliquen el barri, amb activitats per recaptar fons per a celebrar la festa.

La Falla dels Juniors Sant Josep celebra aquest 2023 el mig segle de vida i ho fa amb l’Exposició del 50 Aniversari, una mostra retrospectiva de la comissió i la seva activitat al llarg d’aquests anys. Es pot visitar a l’edifici de la parròquia els dissabtes i diumenges fins el proper diumenge, 19 de març. Es va inaugurar el passat 4 de març, el mateix dia en què es va celebrar la planta de la falla, al pati del col·legi. Una avançada “plantà” que a la comissió dels Juniors de Sant Josep a la primera o una de les primeres a mostrar el seu monument i “plantar-lo”. Aquell mateix dia, els fallers i júniors van recórrer les cases del barri per recollir diners a la tradicional “Arreplegà” i després van celebrar la Crida. La jornada va finalitzar amb la inauguració de l?exposició.

Aquest any, els fallers majors dels Juniors Sant Josep són Mar Vidal i Joan Sanchis. Tots dos van ser elegits el novembre passat en una votació. Mar, de l’equip Kirogi, i Joan, de Tarus, van ser els més votats per ostentar els càrrecs de fallers més grans.

Llegir-ne més https://t.me/noticieslavall