Ahir al matí, el saló de plens de l’Ajuntament d’Albaida va acollir una jornada SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística A Destinacions), organitzada pel departament de Turisme de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.
A les 11.30 h començava la jornada al saló de plens de l’Ajuntament d’Albaida, amb la rebuda de l’alcalde del municipi, Alejandro Quilis Moscardó. A aquesta jornada hi han assistit diverses empreses i entitats relacionades amb el sector turístic d’Albaida i els voltants, i també representants d’ajuntaments com els de Fontanars dels Alforins, Ràfol de Salem, Bocairent i Atzeneta d’Albaida. A la sessió, les persones assistents han pogut exposar tots els seus dubtes a les tècniques de turisme de la Mancomunitat, així com a la representació de la Cambra de Comerç.
“Cada vegada són més els pobles interessats a promoure entre les empreses del seu municipi l’adhesió a aquest sistema de qualitat”, comenta Antonio Esquinas, conseller de Turisme de la Mancomunitat i alcalde de Castelló de Rugat, que ha assistit a aquesta jornada, “ per això, la ruta de les jornades informatives continuarà per la comarca, on Bocairent serà la propera destinació amb la participació de l’associació d’hostalers del municipi i els cellers de Fontanars dels Alforins”.
Aquesta sessió forma part de l’estratègia comarcal per oferir uns serveis turístics, avalats per aquesta distinció, que compleixin un estàndard de qualitat i que permetin que qualsevol turista que esculli la Vall d’Albaida com a destinació, gaudisca de la mateixa qualitat, sigui quina sigui el servei que consumeixi a la comarca. A més d´oferir informació sobre aquesta distinció, què és i com funciona, l´objectiu principal d´aquesta jornada és donar visibilitat a tots els avantatges que implica l´adhesió a aquest sistema de qualitat i la projecció que suposa per a la destinació turística Vall d´Albaida.
Cal recordar, que durant el FITUR, celebrat el mes de gener, el departament de Turisme va ser convidat a l’acte de lliurament de les distincions SICTED, entre les quals hi havia la destinació Vall d’Albaida, amb 23 serveis adherits que compleixen amb el estàndard de qualitat exigit per aquest sistema.
“L’any passat comptem amb la participació de 59 serveis turístics, 23 dels quals han aconseguit la distinció SICTED”, explica Natàlia Quilis, tècnica de turisme de la Mancomunitat. “Els serveis que no han estat distingits continuaran treballant per aconseguir l’excel·lència, juntament amb 10 establiments més que han mostrat interès per formar part en aquesta convocatòria”, conclou la tècnica.

Un projecte a llarg termini
El Sistema Integral de Qualitat Turística A Destinacions (SICTED) és un projecte de millora de la qualitat de destinacions turístiques de la Secretaria d’Estat de Turisme (SED), que compta amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que engloba 36 oficis diferents per millorar l’experiència i la satisfacció del turista a Espanya.
Les inscripcions per adherir-se al SICTED estaran obertes fins a finals de febrer, i ja al març, el departament de Turisme de la Vall d’Albaida començarà a treballar el sistema de qualitat amb les empreses adherides. Les empreses que no s’hi adhereixin no podran formar part d’aquesta iniciativa.
El dia 23 de febrer està previst el lliurament de premis SICTED per als 23 serveis distingits.

https://t.me/noticiesdelavall