Després de deu anys gairebé sense nens i sense naixements, fent front al problema de la despoblació, Carrícola, a la comarca de la Vall d’Albaida, mira el futur amb esperança. Divendres a la matinada, a les 4.52 hores en concret, va néixer la primera nena després d’una dècada sense cap il·luminació. Tot un esdeveniment per a un poble que s’hi inclou dins de la Ruta 99, que és la xifra d’habitants que tenia fins ara. Francesca, com es diu la nounada, és la veïna número 100.

La petita, que va venir al món a l’hospital d’Alcoi que van triar els progenitors per ser referents a la Comunitat, ha omplert d’il·lusió tot un veïnat que fa anys que no veu corretejar pels carrers cap nen. Uns veïns que esperaven expectants aquest naixement. La frase que reiteren en preguntar per aquest fet és que «tot el poble està il·lusionat».

Els seus pares, Carlos Guerrero i Raquel Sánchez, van apostar per quedar-se al municipi durant quatre mesos i valorar com seria la seva vida allà. «Volíem sortir de València i buscar tranquil·litat. Vam venir uns mesos a l’estiu. La idea era estar-ne quatre i ja fa gairebé dos anys que som», explica Carlos.

Suscriu-te ara:

https://t.me/noticieslavall