L’Associació de Festes de Moros i Cristians i l’Ajuntament de Bocairent han presentat la segona edició de la campanya “Que la festa segueixi només festa”. Tal com ja van fer el 2020, les dues entitats pretenen aconseguir que cap actitud ni comportament alteri la convivència i el component lúdic dels dies grans en honor a sant Blai, que se celebraran del 3 al 8 de febrer.

La iniciativa inclou tres línies d’acció: els elements de sensibilització, el punt d’atenció davant d’agressions sexistes i el dispositiu especial de seguretat. En el primer cas, destaquen els elements de cartelleria i publicitat que es faran arribar a les seus de totes les filaes i als espais municipals. “El missatge principal és que el protagonisme ha de ser només de la festa, sense agressions sexistes, intoxicacions etíliques, consum de drogues o actes incívics”, indiquen els organitzadors.

El punt d’atenció davant d’agressions sexistes estarà obert les nits del 3 i 4 de febrer, quan hi ha programades actuacions musicals nocturnes que es preveuen multitudinàries. Segons explica Toni Gisbert, tècnic municipal d’Igualtat, aquest espai combinarà la conscienciació per a totes i tots amb el suport a les dones que puguin patir algun tipus d’agressió; en el segon cas, es comptarà amb un protocol específic dactuació coordinat amb els cossos policials”.

Els cossos policials també seran els encarregats d’implementar el dispositiu especial de seguretat per a les festes en honor a sant Blai. En aquest intervindran efectius de Guàrdia Civil i Policia Local, personal de seguretat privada i voluntariat de Protecció Civil i Creu Roja. La finalitat fonamental és garantir el desenvolupament sense incidents d‟un programa d‟actes que tindrà màxima afluència tant de participants com de públic.

https://t.me/noticieslavall