El pla per acabar l’autovia que unirà l’Olleria i Gandia, és a dir, la CV-40 amb la Safor i per tant l’interior de la Comunitat amb la costa avança. La Generalitat licitarà entre els mesos d’abril i maig el projecte constructiu del tram de la CV-60 que afecta la Safor. Així ho ha anunciat aquest divendres 13 de gener la Consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, i l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto en una reunió que ha mantingut com a empresaris de Gandia i la comarca. Torró ha explicat que la licitació s’iniciarà un cop la Conselleria de Transició Ecològica emeti la declaració d’impacte ambiental (DIA) corresponent.

La consellera ha explicat que tant al tram de la Safor com a la Vall d’Albaida avancen a bon ritme i que suposen pràcticament una inversió propera als 130 milions d’euros. «En aquests moments ja podem parlar de redaccions de projectes i seguim invertint a la CV-60. Des del 2019 fins avui només al tram de la Safor hem invertit tres milions d’euros, perquè sabem que és una infraestructura vital per a aquesta comarca i per les centrals».

Prieto ha volgut agrair la presència de la consellera i ha destacat que una de les principals prioritats de l’executiu municipal en aquest moment és el mapa de les infraestructures. «Estem en un moment en què són necessaris acords de ciutats, pactes de ciutats entre els agents socials, econòmics i els actors polítics per fer possibles algunes de les reivindicacions històriques ateses per la Generalitat que és una aliada imprescindible i sensible a les nostres demandes» , ha precisat.

infraestructura vital. Hi ha hagut molts accidents i és una necessitat bàsica per als ciutadans», ha afegit. Ha finalitzat indicant: «Que ningú tingui cap dubte que les infraestructures que desenvolupem a la Generalitat Valenciana sempre tenen un equilibri entre infraestructura i protecció del medi ambient».