Turisme Comunitat Valenciana ha comunicat les destinacions de la Comunitat que formaran part del Programa de Sostenibilitat Turística, del qual forma part la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

Aquest programa compta amb finançament dels fons Next Generation de la UE i el Turisme Exerceix, juntament amb la Secretaria d’Estat de Turisme.

La convocatòria per accedir a aquest pla constava d’un procés de concurrència competitiva, on les sol·licituds passaven una avaluació tècnica exhaustiva. El pla presentat per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida cerca desenvolupar actuacions de prevenció d’incendis, desenvolupament de sendes i zones recreatives o la millora de la competitivitat de les empreses turístiques als municipis de la Vall d’Albaida.

Concretament, els 1’2 milions d’euros destinats a la Vall d’Albaida durant els propers tres anys tenen quatre eixos: Transició Verda i Sostenible (192.757€), Millora de l’Eficiència Energètica (273.000€), Transició Digital (485.000€) i Competitivitat (270.000€).

Les actuacions aprovades són la prevenció d’incendis, la restauració de la Umbria del Benicadell, la potenciació del cicloturisme, la millora de les sendes, les vies verdes i les àrees recreatives. També s’hi inclou una nova senyalètica turística intel·ligent, comunicació digital, accessibilitat i desenvolupament d’una Smart Office, entre d’altres.

https://loclar.es/es/vall-dalbaida/la-vall-dalbaida-recibe-12-millones-del-plan-de-sostenibilidad-turistica/