Una activitat que inclou una visita guiada a la darrera de les exposicions d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana, que el Consorci de Museu porta a Aielo de Malferit amb motiu de la Capital Cultural Valenciana 2022. La mostra es podrà visitar a la localitat de la Vall fins al proper 8 de gener, de dilluns a divendres de 10.30 a 14 hores.

Pilar Beltrán (Castelló de la Plana, 1969) parlarà de l’obra exposada a Mirades a la memòria, dels seus orígens i els conceptes que tracta relacionant-la amb altres obres de la seva creació. Beltrán és artista visual i professora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València. El seu treball plàstic s’emmarca en el camp de la fotografia, el vídeo i la instal·lació. Ha participat en exposicions individuals i col·lectives i la seva obra forma part de diverses col·leccions públiques i privades. L’obra de Pilar està directament condicionada amb el lloc d’origen i residència. L’obra que exposa a «Mirades a la Memòria» planteja interrogants a partir d’un viatge a Rodalies sobre el pas del temps, el paisatge, el sentiment de pertinença en una comunitat i el camí recorregut com a procés de pensament.

Amb la fotografia com a protagonista a «Mirades a la Memòria», les obres indaguen en la memòria i en el paisatge com a elements configuradors de la identitat, determinants en la construcció del caràcter i la singularitat de l’individu i la col·lectivitat. S’hi exposen obres d’Ana Teresa Ortega (València, 1952) artista multidisciplinària que treballa amb fotografia, vídeo i instal·lació. Bleda i Rosa (Castelló de la Plana, 1969) són dos fotògrafs que treballen junts des dels primers anys de la seva formació. Treballen amb sèries fotogràfiques on registren espais de manera objectiva relacionant-los amb dimensions temporals i fonamentals en esdeveniments de la història. L’any 2008 van ser guardonats amb el premi Nacional de Fotografia 2008. Irene Grau (València, 1986), que mostra les imatges d’una instal·lació feta durant passejades on mesura la transformació del camí.

https://www.levante-emv.com/costera/2022/12/07/aielo-inaugura-exposicion-artista-visual-79688191.html