L’ajuntament de Montaverner organitza un concurs dotat amb 250 euros per seleccionar la música que acompanyarà a la futura edició.

Com a novetat d’aquest any, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Montaverner ha organitzat un concurs per triar la sintonia que identifico la Mostra Internacional de Cinema Documental de Montaverner. Dotat amb un premi de 250€, es poden presentar composicions originals de 30 o 40 segons de durada.

Durant el mes d’abril estarà oberta la inscripció de documentals per a la 12a edició del Premi Mon·Doc, que forma part de la 16a Mostra de Cinema Documental de Montaverner, que se celebrarà del 15 al 23 de novembre. D’entre els documentals presentats es triaran els que optaran al Premi MON·DOC al millor llarg i curt documental. El procés dinscripció estarà obert a través de la pàgina web Festhome fins el dia 30 dabril.

Poden presentar-se al festival documentals produïts, o coproduïts, a Espanya des de l’1 de gener del 2023 i que no hagin estat projectats en edicions anteriors de la mostra. Segons la durada competiran a la categoria de curts documentals (per als de durada inferior a 60 minuts) oa la de llargs (amb durada igual o superior a 60 minuts). La primera està dotada amb un premi de 500€ i la segona amb un premi de 1.000€. A més, tots els documentals finalistes optaran també al Premi del Públic (amb una dotació de 300€). Els guanyadors dels tres guardons també rebran una estatueta, obra de l’artista albaidí Rafa Amorós.