El 3 de febrer passat, Bocairent va recuperar el concurs d’interpretació de bandes del matí del Dia de l’Entrada. Aquest s’havia dut a terme el 2002 i el 2003, però des d’aquell moment no s’havia tornat a convocar. Aquest any, l’Associació Unió Musical de Bocairent va voler que hi tornés a ser present en el marc del centenari de l’entitat, que se celebra al llarg del 2024. Així és que va impulsar la convocatòria amb el patrocini de l’Ajuntament i la col·laboració de l’Associació Festes de Moros i Cristians a Sant Blai.

En aquesta edició van participar vuit bandes i el jurat va estar format per tres directors i compositors de prestigi: Daniel Ferrero Silvaje, Jaume Blai Santonja i Espinós i Ferran Campos. El veredicte d’aquests va atorgar la primera posició amb 135 punts per a la Lira de Quatretonda, que va interpretar el pasdoble Cachoncho d’Óscar Navarro i va estar dirigida per Toni Alberola. Al seu torn, el segon lloc va ser per a la Unió Musical de Montitxelvo, amb 115 punts, que va fer sonar el pasdoble “Romualdo Soler” d’Enrique Alborch i va comptar amb la batuta de Roman Garcia.

-Més informació: https://www.levante-emv.com/costera/2024/02/12/lira-quatretonda-unio-musical-montitxelvo-98095653.html