Com cada mes de gener, la Pobla del Duc celebra el Novenari al Santíssim Crist de l’Empar, una imatge que desperta vertadera passió i devoció al poble. El passat 2 de gener va començar la festivitat, però no serà fins aquest 11 de gener quan es celebre el Dia del Crist de l’Empar, amb diverses activitats per retre homenatge al patró.

A les 7 h començarà la jornada amb el Rosari de l’Aurora pels carrers festers. Una hora més tard tindrà lloc la Santa Missa, i a les 12 h l’Eucaristia cantada per la Coral Parroquial. Ja a la vesprada, la programació continuarà a les 17 h amb la Processó, on la imatge del Santíssim Crist de l’Empar serà portada pels carrers de la Pobla del Duc. Finalment, a les 18:30 es donarà per conclòs el Novenari.

Aquesta és una de les festes més significatives per a la Pobla del Duc, ja que cada any la processó fa un recorregut diferent. A més a més, se celebra des de fa 400 anys, i porta un dia replet d’actes religiosos per venerar una imatge a la qual el municipi li té molta devoció.

*Font: https://aralavall.com/la-pobla-del-duc-celebra-la-festa-del-novenari-al-santissim-crist-de-lempar-una-devocio-de-400-anys/