El passat 17 d’octubre, la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, va entregar al Centre de Turisme de València els distintius que acrediten la condició de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana a huit ajuntaments de la província de València: Bocairent, Xàtiva, Canet d’en Berenguer, Ontinyent, Énguera, Ademús, Olocau i Aiora.

Per part de Bocairent va assistir a l’acte, l’alcalde, Xavi Molina, i una de les tècniques municipals de Turisme, Ana Maria Linares. Tots dos van recollir la placa que mostra que la localitat se suma a les 18 destinacions de la província de València i a les 62 destinacions de la Comunitat que compten amb el distintiu. Una condició que, d’acord amb l’Estatut del Municipi Turístic, pot ser de tres categories: excel·lència, rellevància i singularitat.

Cada una de les tres categories exigeix acreditar el compliment de criteris específics quant a població turística, places d’allotjament, recursos i importància del turisme en l’economia local. Per això, des de l’Ajuntament es feia una valoració molt positiva: “Aquest és un èxit significatiu tant del sector privat com del sector públic que, durant dècades, hem treballat per a posicionar Bocairent com a destinació turística de rellevància a la Comunitat Valenciana”, afirma M. Luz Pascual.

https://t.me/noticieslavall