Des del 2020, l’Ajuntament de Bocairent està adherit a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables (RECS), que ha permès al municipi posar en marxa una sèrie d’accions per promoure la salut. L’última ha estat la senyalització d’una xarxa de rutes al nucli urbà per incentivar l’activitat física entre el veïnat.
Cada ruta compta amb un plafó indicatiu que amb el plànol i la informació bàsica: desnivell, distància, fonts, zones de descans… A més, els itineraris tenen punts de senyalització per marcar la direcció i la continuïtat del recorregut. Igualment, es disposa de codis QR que remeten a l’enllaç digital del contingut recollit als panells.
En aquesta primera fase del projecte s’han delimitat tres rutes: la ruta 1 comença al passeig de La Derrota i finalitza al pont de Mitja Calça, amb dues opcions per completar-la, una més reduïda (1A) i una altra més llarga (1B) . La ruta 2 és circular, ja que comença i s’acaba a la plaça de l’Ajuntament. I la ruta 3, que també és circular, té el mercat municipal com a punt de partida i finalització.

Més informació al nostre canal de telegram https://t.me/noticieslavall