La Festa en Honor a Sant Blai té el seu origen l’any 1678, en el qual Sant Blai va obrar un miracle al nostre poble el dilluns de Pasqua, curant a tots els malalts de l´enfermetat de garrotillo.

La festa sempre ha estat organitzada per quatre joves, dos festers (capità i alfere) i dos acompanyants, que segons explica la tradició deuen ser solters.

La Festa comença el Diumenge de Pasqua quan es porta a Sant Blai a casa del fester major, on estarà fins a l’endemà a l’hora de la Missa Major. A continuació té lloc la ballà de la bandera a la Plaça Major.

El Dilluns de Pasqua al matí té lloc el Rosari de l’Aurora pels carrers del poble. A les 12 el sant és portat a l’Església i se celebra la Missa Solemne. De vesprada te lloc la processó i la ballà de la bandera. En finalitzar es proclamen els festers de l’any següent i es dispara un castell de focs d´artifici.

El 3 de febrer, festivitat litúrgica de Sant Blai, té lloc la benedicció dels tradicionals rollets.

L´any 2022, i gràcies a l´esforç de l´equip de govern, la Festa del Miracle de Sant Blai va ser declarada com a Festa d´Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana.

https://t.me/noticieslavall