Es tracta d’un curt musical que es va rodar per ser emès en una televisió hispanoamericana durant una gira del cantant a Amèrica
L’Arxiu Fílmic de la Filmoteca de València, que depèn de l’Institut Valencià de Cultura, ha digitalitzat un curtmetratge de 16 mil·límetres en color i amb una durada de nou minuts que conté tres videoclips independents de Nino Bravo en què el cantant d’Aielo de Malferit interpreta les cançons ‘Noelia’, ‘T’estimo, t’estimo’ i ‘El meu gran amor’.
La recuperació, la digitalització i la conservació d’aquesta pel·lícula s’emmarca dins de les activitats promogudes per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport amb motiu de la celebració de l’Any Nino Bravo, amb què es commemora el cinquanta aniversari de la mort del popular cantant valencià.
A la seu de l’Arxiu Fílmic de la Filmoteca de València, al Parc Tecnològic de Paterna, la cap de Recuperació de la Filmoteca, Inma Trull, i el cap de Conservació de la Filmoteca, José Luis Moreno, han lliurat una còpia de la pel·lícula digitalitzada a Amparo i Eva Ferri, les dues filles de Luis Manuel Ferri Llopis (1944-1973), conegut artísticament com a Nino Bravo.
Un cop finalitzat el treball de digitalització, una còpia de la pel·lícula serà projectada durant 2023 exclusivament al Museu Nino Bravo d’Aielo de Malferit per als visitants del Museu.
Amb motiu de la proclamació per les Corts Valencianes de 2023 com l’Any Nino Bravo, la família Ferri Martínez ha considerat que ha de ser l’Arxiu de la Filmoteca el que custodiï i conservi la còpia original d’aquesta pel·lícula. La família del cantant serà l’única que la pot cedir, amb el permís previ sol·licitat a través de la Filmoteca.

https://t.me/noticieslavall